Actuele Acties
Recente Acties
Ambachtelijke chocolade - Robbertsen.net
Chocolaterie Robbertsen is al decennia een begrip in Oud-Beijerland. Met een breed assortiment aan handgemaakte bonbons, verse truffels, chocokado’s en workshops.
chocolade, hadgemaakt, ambachtelijk, bonbon, letter, gift, cadeau, kado, kadoidee, callebaut, oud-beijerland, robbertsen
16214
page-template-default,page,page-id-16214,mt-16214,mt-page-ambachtelijke-chocolade,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_from_right,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Ambachtelijke chocolade

Stuk voor stuk, handgemaakt met de beste chocolade

Ambachtelijk vervaardigd uit eerlijke ingrediënten.

Er zijn heel wat redenen waarom Callebaut® de Fijnste Belgische Chocolade wordt genoemd. In het hartje van België, maken ze bij Callebaut® al een eeuw chocolades waar ze trots op zijn. Daar gaan ze heel ver in, ze zijn nog één van de weinige chocolademakers die zelf op zoek gaat naar de allerbeste cacaobonen die er rond de evenaar te vinden zijn.

Duurzaam geteelde cacao

De gekozen Belgische Callebaut® chocolade heeft niet alleen zijn geweldige smaak en legendarische bewerkbaarheid behouden, maar nu bieden we onze klanten ook de garantie van duurzaamheid. Zo is onze chocolade van 100 % duurzaam geteelde cacaobonen gemaakt!

Unieke regionale recepten

Verder wordt bij Robbertsen Chocolaterie & Gifts aandacht aan de regionale producten geschonken. We hebben al decennia lang, diverse traditionele recepten behouden maar blijven ook nieuwe ambachtelijke en unieke producten ontwikkelen.

Klik hier voor het openen van dit gedeelte

Chocolade ABC

Officieel zijn er drie soorten chocolade: donkere chocolade, melkchocolade en witte chocolade. Onze donkere chocolade bevat cacaomassa, cacaoboter en suiker. De hoeveelheid vaste cacao varieert tussen 35 en 70% of meer. Des te hoger het cacaogehalte, des te bitterder de chocolade. Melkchocolade bevat meer toevoeging van melk, is lichtbruin met een romige textuur en smaak. Witte chocolade bevat melk, suiker en cacaoboter, maar geen cacaomassa. Dit verklaart de bleke ivoorkleur.

Chocolade en gezondheid

Chocolade is een natuurproduct en bevat vele waardevolle elementen. Bij een gematigde consumptie heeft het een plaats in een evenwichtige voeding. In cacao en chocolade vinden we een uniek verzadigd vet dat, volgens recent onderzoek, een neutraliserend effect heeft op de productie van slechte cholesterol en dat eventueel de aanmaak van goede cholesterol bevordert. Cacao en donkere chocolade zijn van nature cholesterolvrij. Witte en melkchocolade bevatten slechts een minimale hoeveelheid cholesterol, afkomstig van melk gebruikt in deze producten.

Het effect van Chocolade

Chocolade heeft niet alleen een overweldigende smaak, voor sommige mensen heeft hij ook een troostend, positief psychologisch effect. Een effect dat veel mensen pleziert, zoals het lezen van een goed boek, het invullen van kruiswoordraadsels of het bekijken van een goede film. Chocolade roept emotionele waarden op: plezier, genot en smaak. Hierdoor is chocolade leuk om te geven en altijd lekker om te krijgen. Iemand feliciteren of gewoon je genegenheid tonen? Zeg het met chocolade.

Wist u dat…

Wist u dat de geschiedenis van cacao en chocolade ongeveer 4000 jaar teruggaat? Of dat cacao een belangrijke rol speelde als betaalmiddel in de cultuur van de Maya’s en Azteken? Er zijn maar weinig voedingsmiddelen met een zodanig rijke en intrigerende geschiedenis als cacao en chocolade. Net als koffie. Toen cacao voor het eerst in Europa was en er chocoladedrank gemaakt werd, zorgde dit voor heel wat ophef: goddelijk voor sommigen, godslasterlijk voor anderen. Zelfs vandaag zijn cacao en chocolade nog gehuld in een aura van mysterie, luxe en genot.